24 oktober – FN-firande med prisutdelning i Uppsala

Den 24 oktober bjuder Uppsalas FN-förening in till FN-dagsfirande och utdelning av Uppsalas fredspris 2018 som tilldelas Fana Habteab.

Fana Habteab tillsammans med Birgitta Dahl vid utdelningen av priset

Pris till Fana Habteab

RISKs tidigare ordförande Fana Habteab har tilldelats Riksförbundet Hem och Samhälles pris för Årets aktivaste kvinna.

6 februari – Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning

6 februari – Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning Var med och uppmärksamma den Internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning tillsammans med oss under ett heldagsseminarium på ämnet nolltolerans mot kvinnlig könsstympning. Plats: Hotell & Vandrarhem Centralstation Bangårdsgatan 13, Uppsala

RISK på kulturnatt i Uppsala lördag 10 september

SIU (Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar) firar 30 år och bjuder därför på ett fullspäckat program under kulturnatten i Uppsala på lördag 10 september.

RISKs lokalförening i Uppsala, Female integrity/Kvinnointegritet, bjuder på Etiopisk kaffeceremoni kl. 15:20.

Läs mer

Konferens om kvinnlig könsstympning

Den 13-14 oktober hålls konferens FOKO (Forskning om kvinnlig omskärelse) i Helsingfors. Ämnet för konferensen är kvinnlig könsstympning, med särskilt fokus på de mänskliga rättigheterna och jämställdhet mellan könen.
Läs mer

Åtta informatörer utbildas i Uppsala

RISKs lokalförening i Uppsala, Kvinnointegritet, ska under året utbilda åtta nya informatörer. Informatörerna ska efter utbildning bidra till att sprida information om kvinnlig könsstympning för att motverka

Läs mer och se intervjun med RISKs tidigare ordförande och nuvarande ordförande i Kvinnointegritet: SVT Nyheter

Fana Habteab i SVT Nyheter

Fana Habteab i SVT Opinion

Fana Habteab, RISKs tidigare ordförande och numera ordförande för RISKs lokalöfrening i Uppsala, Kvinnointegritet, medverkade nyligen i SVT Opinion. Fana beskriver könsstympningens ursprung och hur dem som könsstympar tänker men belyser främst vikten av att tala om könsstympning för att kunna hjälpa flickor innan de utsätts.

Läs hela artikeln här.

Ny hemsida

Idag, 31 mars, öppnar vi upp för vår nya hemsida efter att den gamla var tvungen att stängas ner på grund av tekniska problem. Den nya sidan är för tillfället ganska tom men arbetet kommer fortgå med att fylla sidorna med mer information om vad kvinnlig könsstympning är och vad RISK gör för att få ett stopp på sedvänjan.

Den gamla sidan fanns på svenska och engelska samt hade viss information på amhariska, franska och somaliska och tanken är att även den nya sidan ska ha information på flera språk. Arbetet fortsätter som sagt så håll ut!

Öppet hus för kvinnor, 9 februari

Den 6 februari är det Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning.

Den 9 februari bjuder vi därför in till öppet hus för att diskutera och informera om arbetet mot kvinnlig könsstympning.

Tid: 9 februari 17:00.
Plats: Skolgatan 18 i Uppsala (SIU:s lokal).

Läs inbjudan (PDF-dokument).

Hjärtligt välkomna!

Seminarium, Etiopisk buffé och dans, 17 jan

Lördagen den 17 januri kl. 12:00 bjuder vi in till Seminarium i Uppsala.

Plats: Drabanten, Bangårdsgatan 13, mitt emot Centralstationen i Uppsala.

Se inbjudan (PDF-dokument).

Hjärtligt välkomna!